ESPAI NENS

La nostra clínica també està pensada per als més petits. Ens adeqüem a les seves necessitats educant-los en la seva higiene bucal i en la prevenció. D’aquesta manera l’odonto-pediatra s’apropa als nens com un amic i la salut dental esdevé un hàbit fàcil d’adquirir.

Quan els nens venen al cdtÓ troben un espai adaptat a ells, acollidor i fet perquè s’hi trobin còmodes. Per això disposem de taules i cadires de la seva mida i així poden passar l’estona dibuixant o jugant mentre s’esperen per la visita.

Espai nens

ORTODÒNCIA INFANTIL

L’ortodòncia infantil és l’especialitat que s’encarrega i s’usa per corregir oclusions dentals i/o esquelètiques en nens. Dit d’una altra manera, l’ortodòncia corregeix els ossos i les dents que estan mal col·locats o situats, fent que les dents es quedin més alineats i bonics. Els resultats d’aquest tractament són més efectius durant la infància, ja que durant el creixement és més fàcil corregir els defectes ossis i les malposicions dentals dels nens.

Espai nens

ODONTOPEDIATRIA

Una de les nostres prioritats és la prevenció, és per això que realitzem un protocol de prevenció individualitzat a les necessitats de cada nen, basant-nos en el risc de caries que presenta. L’altra punt important és restablir la salut oral solucionant els problemes concrets, ja siguin caries (amb restauracions o tractaments polpars quan es requereixin), problemes gingivals, necessitat d’extraccions (i si cal col·locar mantenidors d’espai) o derivacions al nostre servei d’ortodòncia. També considerem, quan és oportú, la interconsulta amb altres especialistes, com ara logopedes o fisioterapeutes.

Espai nens

ALIMENTACIÓ

Et recomanem menjar aliments beneficiosos per les dents, com són els aliments durs o fibrosos (pomes, peres..)  verdura crua, (enciam, pastanaga..), o productes làctics (com llet o formatges)

Per evitar l’aparició de caries, alguns dels aliments que hem d’evitar són: llaminadures, xocolata,  brioxeria industrial o altres aliments ensucrats, sucs de fuites concentrats o amb sucres afegits, begudes amb cacau, begudes carbonatades (coles, refrescos amb gas…), patates fregides o galetes salades o gelats

Espai nens

És el període en que comencen a canviar les dents anteriors i surten els primers molars definitius. Cal detectar qualsevol problema a les dents definitives de manera precoç. S’han de raspallar sols, però en molts casos la supervisió dels pares és necessària.

CONSELLS EN
FUNCIÓ DE L’EDAT

Espai nens

Hem de tenir cura de les dents dels més menuts tant bon punt comencen a sortir, és important mantenir una bona higiene per part dels pares, amb gasses o productes especialitzats amb aquesta finalitat

Espai nens

En aquest moment ja tenim la dentició temporal completa. Es poden començar a raspallar sols, però sempre amb supervisió. És important utilitzar un raspall i una pasta adequats a la seva edat.

Espai nens

És el període en que comencen a canviar les dents anteriors i surten els primers molars definitius. Cal detectar qualsevol problema a les dents definitives de manera precoç. S’han de raspallar sols, però en molts casos la supervisió dels pares és necessària.

Espai nens

Generalment és una fase en la que no hi ha canvi de peces, però és un moment clau per detectar problemes d’oclusió i intervenir a nivell ortodòntic. Ja son autònoms per aconseguir una bona higiene per a ells mateixos

Espai nens

Recanvi de sectors posteriors. Un cop acabat el recanvi és moment de tornar a valorar la oclusió i posició dental. Cal mantenir l’hàbit de raspallar-se i fer-los sentir únics responsables de la seva salut oral.