ESPAI NENS

La nostra clínica també està pensada per als més petits. Ens adeqüem a les seves necessitats educant-los en la seva higiene bucal i en la prevenció. D’aquesta manera l’odonto-pediatra s’apropa als nens com un amic i la salut dental esdevé un hàbit fàcil d’adquirir.

Quan els nens venen al cdtÓ troben un espai adaptat a ells, acollidor i fet perquè s’hi trobin còmodes. Per això disposem de taules i cadires de la seva mida i així poden passar l’estona dibuixant o jugant mentre s’esperen per la visita.

Ortodoncia infantil

ORTODÒNCIA INFANTIL

L’ortodòncia infantil és l’especialitat que s’encarrega i s’usa per corregir oclusions dentals i/o esquelètiques en nens. Dit d’una altra manera, l’ortodòncia corregeix els ossos i les dents que estan mal col·locats o situats, fent que les dents es quedin més alineats i bonics. Els resultats d’aquest tractament són més efectius durant la infància, ja que durant el creixement és més fàcil corregir els defectes ossis i les malposicions dentals dels nens.

Odontopediatria

ODONTOPEDIATRIA

Una de les nostres prioritats és la prevenció, és per això que realitzem un protocol de prevenció individualitzat a les necessitats de cada nen, basant-nos en el risc de caries que presenta. L’altra punt important és restablir la salut oral solucionant els problemes concrets, ja siguin caries (amb restauracions o tractaments polpars quan es requereixin), problemes gingivals, necessitat d’extraccions (i si cal col·locar mantenidors d’espai) o derivacions al nostre servei d’ortodòncia. També considerem, quan és oportú, la interconsulta amb altres especialistes, com ara logopedes o fisioterapeutes.

Alimentació infantil

ALIMENTACIÓ

Et recomanem menjar aliments beneficiosos per les dents, com són els aliments durs o fibrosos (pomes, peres..)  verdura crua, (enciam, pastanaga..), o productes làctics (com llet o formatges)

Per evitar l’aparició de caries, alguns dels aliments que hem d’evitar són: llaminadures, xocolata,  brioxeria industrial o altres aliments ensucrats, sucs de fuites concentrats o amb sucres afegits, begudes amb cacau, begudes carbonatades (coles, refrescos amb gas…), patates fregides o galetes salades o gelats

Higiene bucal infantil

És el període en que comencen a canviar les dents anteriors i surten els primers molars definitius. Cal detectar qualsevol problema a les dents definitives de manera precoç. S’han de raspallar sols, però en molts casos la supervisió dels pares és necessària.

CONSELLS EN
FUNCIÓ DE L’EDAT

Consells dentals de 0 a 3 anys

Hem de tenir cura de les dents dels més menuts tant bon punt comencen a sortir, és important mantenir una bona higiene per part dels pares, amb gasses o productes especialitzats amb aquesta finalitat

Consells dentals de 4 a 6 anys

En aquest moment ja tenim la dentició temporal completa. Es poden començar a raspallar sols, però sempre amb supervisió. És important utilitzar un raspall i una pasta adequats a la seva edat.

Consells-Consells dentals de 6 a 8 anys

És el període en que comencen a canviar les dents anteriors i surten els primers molars definitius. Cal detectar qualsevol problema a les dents definitives de manera precoç. S’han de raspallar sols, però en molts casos la supervisió dels pares és necessària.

Consells-Consells dentals de 8 a 9 anys

Generalment és una fase en la que no hi ha canvi de peces, però és un moment clau per detectar problemes d’oclusió i intervenir a nivell ortodòntic. Ja son autònoms per aconseguir una bona higiene per a ells mateixos

Consells-Consells dentals de10 a 12 anys

Recanvi de sectors posteriors. Un cop acabat el recanvi és moment de tornar a valorar la oclusió i posició dental. Cal mantenir l’hàbit de raspallar-se i fer-los sentir únics responsables de la seva salut oral.